Praatkaarten

Het creëren van psychologische veiligheid op de werkvloer draagt bij aan de effectiviteit en positiviteit van een team. Door een milieu te realiseren waarin mensen vrijuit hun meningen durven te geven, vragen durven te stellen, ideeën durven te delen en feedback kunnen geven, komt er een betere samenwerking tot stand die meer oplevert. Wil je dat iedereen binnen jouw team en bij jou op de werkvloer zich veilig genoeg voelt om een intermenselijk risico te nemen van het delen van zorgen, vragen of ideeën? Herken je de angst van het opendoen van je mond om jouw gedachten te vertellen? Met de Praatkaarten Psychologische Veiligheid wordt een toegankelijke wijze geboden om een gesprek te beginnen tussen teamleden over de situatie op het werk. Een opstapje tot het daadwerkelijk in actie komen om de psychologische veiligheid te realiseren op het werk. Het fundament van een succesvol team is immers de aanwezigheid van deze veiligheid! 


Praatkaarten Psychologische Veiligheid

Samen met Hans van der Loo heb ik praatkaarten ontworpen en geschreven over de psychologische veiligheid op de werkvloer. De praatkaarten bieden openingen tot gesprekken over hoe er binnen het team wordt omgegaan met elkaar. Hoe reageren teamleden op elkaars fouten? Hoeveel gedachten en ideeën worden er iedere dag verzwegen uit angst voor afwijzing? Hoe inclusief is jullie team? Door samen de schouders eronder te zetten, kunnen jullie de psychologische veiligheid creëren op een volledige wijze. Hierbij zijn kenmerken, factoren, aanvliegroutes, en veel meer zaken belangrijk om 100% veiligheid te bieden aan jullie team. Het behandelen van de praatkaarten is de eerste stap op de weg naar veiligheid. Bespreek de stellingen met elkaar. En bedenk vervolgens acties die de psychologische veiligheid bevorderen of onveiligheid tegengaan. de Praatkaarten Psychologische Veiligheid zijn een uitkomst voor jouw team!


Praatkaarten en meer

Naast de Praatkaarten Psychologische Veiligheid kun je ook andere producten aanschaffen om te leren over het creëren van veiligheid op de werkvloer. Zo is er een boek over Psychologische Veiligheid en een Veldgids Psychologische Veiligheid, beide geschreven door Hans van der Loo en mij. Het verzorgen van inspirerende workshops, lezingen en masterclasses is daarnaast één van mijn favoriete activiteiten om jouw team in levenden lijve aan te zetten tot actie. Daarnaast kun je de podcast van Orly Polak en mij luisteren. Ga aan de slag met de Praatkaarten Psychologische Veiligheid of een van de andere mogelijkheden en zorg ervoor dat jouw team succesvol wordt!